sunnuntai 30. lokakuuta 2016

virkattu kolmiopeitto vauvalle


Onnistuin ! tein sen, ihan kokonaisen peiton :D ja vielä paloista, tarkalleen ottaen virkkasin siis 91 kolmiota plus ne koepalat.

Apua.


Ja sitten vielä se ompelu, ja langanpätkien päättely.

Apua, sekin.


Oikeasti tätähän oli tosi mukavaa tehdä muiden töiden ohessa, virkkaus sujuu nopeasti ja paloja tuli virkattua aina vähän siellä sun täällä reissuissakin. Listasta näki kuinka paljon paloja oli ja kuinka paljon niitä vielä puuttui.

Ja ompelukin oli oikeasti ihan hauskaa, jos ei lasketa niitä hetkiä kun lanka jäi solmuun ties minne, tai kun tajusi ommelleensa väärän palasen (näin kävi onneksi vain kerran!). Tähän kun oli aika helppoa saada lanka piiloon silmukoiden väliin. Puhumattakaan sitä tunnetta kun tajusit päätteleväsi vihoviimeistä langanpätkää ! niitä nimittäin tuli ihan reippaasti pääteltyä :D

Lankanahan tässä oli Dropsin Paris-puuvillalanka. Väreinä luonnonvalkoinen, minttu, vaalea roosa ja tummanharmaa. Ja kokoa rättisellä noin 80 x 78.


Mutta, väitän että työ kannatti. Pirteä peitto pirteälle kirpulle. Ja se valmistui ennen synnärikeikkaa ! melko voittajafiilis :D

Eliaksellekin aloitin virkkaamaan aikanaan peittoa ... ne palaset on edelleen laatikonpohjalla ja luonnollisesti kyseistä lankaakaan ei enää myydä :D no, olkoon siellä. Keksin niille ehkä joskus parempaa käyttöä ... hah.

Pirteää sunnuntaita kaikille ! pus


2 kommenttia: