lauantai 25. helmikuuta 2017

beben makuupussi + ohje !

Eräälle ystävälle syntyy ihan pian vauva. Jes, mikä ihana tekosyy tehdä kaikkea tosi pientä ja söpöä! Olin kirpulle tehnyt sellaisen pussukan, melkein ehkä kuin toukkapussi mutta sellainen makuupussi minne tyypin voi sujauttaa. Lensi ilmoille pieni toive, että tämä tuleva beibe voisi pussukan myös saada.

Challenge accepted.

Ja sain ihan hirmuisen inspiraation, mielessä vain pyöri kaikenlaiset kuviot ja viritelmät. Toteutus vaatikin sitten jonkun verran purkamista ja saattaa olla että muutama sammakko lipsahti suusta ...


Mutta siinä se nyt olisi! ja mun täytyy olla ehkä vähän ylpeä. Siitä tuli aika söpö 💛

Malliapuna toimi semisti creepy, aito vintagenukke

Ja tiedättekös! tähän on ohjekin.

Tarvitset: 3 mm / 3,5 mm 80 cm pyöröpuikot, lisäksi halutessasi nappi taikka pari sivuille. Mittanauhasta on huimasti apua!

Lankana käytin Dropsin Paris-lankaa. Väreinä luonnonvalkoinen, keltainen, minttu sekä tummanharmaa, varaa pari kerää kutakin sävyä. 

HUOM, ennen kuin aloitetaan: minulla käsiala on hieman löyhää. Jos tuntuu, että pussiin mahtuisi näillä silmukoilla ennemmin barbie (tai norsu), kuviot on jaollisia kahdeksalla. Ohje antaa muutenkin myös paljon armoa pituuksien suhteen, väleihin mahtuu enemmänkin kerroksia jos tuntuu että tahtoo pidemmän pussukan. Kuvassa näkyvä pussukka on tarkoituksella pienempi kuin alemmassa ohjeessa.

Luo luonnonvalkoisella puikoille 96 s. Neulo suljettuna neuleena muutama kierros ja aloita siksak-kerrokset valkoisella sekä harmaalla. 
Neulo näin 12 cm, tai kunnes siksak loppuu järkevästi (itsellä aina yksi siksak-rivi vei noin 3 cm). Päätä harmaa lanka ja jatka valkoisella.

 

Neulo 48 s ja lisää silmukka. Neulo vielä loput 48 s ja lisää vielä kierroksen loppuun toinen silmukka. Seuraava kierros normaalisti. Toista tätä, että puoliväliin ja loppuun silmukan joka toisella rivillä niin kauan että olet lisännyt 8 s (=104 s). 

Ota mukaan keltainen ja kirjo alla olevan kuvan mukaan. Päätä valkoinen lanka ja jatka keltaisella vielä 8 cm. 

  
Päätä keltainen ja ota nyt valkoinen ja minttu. 
Aloita valkoisella ja neulo seuraavat 25 krs niin, että vaihdat väriä 5 krs välein.
Tee tämän jälkeen vielä mintulla 3 krs, ota mukaan harmaa ja neulo nyt alla olevan kuvan mukaan. 


Neulo seuraavaksi tasona. Toisen kulman kuuluu jäädä auki. Tämä helpoittaa kirppusen laittamista pussukkaan (toki voit jättää tämän myös tekemättä, ei pussiin ujuttaminen ilmankaan ole mahdotonta). 

Neulo nyt tosiaan harmaalla tasona (tai ilman) 12 cm, jonka jälkeen päättele puolet silmukoista jolloin jäljelle jää 52 s. Näistä tulee pussukkaan huppu. Ota mukaan taas keltainen ja kirjo alla olevan ohjeen mukaan. 


Jatka keltaisella 5 cm. Neulo seuraavaksi harmaita ja valkoisia raitoja vaihtaen kahden rivin jälkeen väriä, yhteensä 11 kertaa. Neulo vielä loppuun mintunvihreällä 8 cm ja päättele. 

Neulo nyt näpinläville reunapala ottamalla aukon toiselta puolelta riittävä määrä silmukoita. Nyt tässä vaiheessa olisi hyvä olla vähintään mallailtuna mille kohdalle aiot napit asettaa.

Neulo muutama kierros ja tee seuraavilla kierroksilla näpinlävet. Tähän ohje täällä. Neulo vielä muutama kierros ja päätä silmukat. 

Jos tosin tahdot mennä "helpomman" kautta (niin kuin minä 😁) voit myös virkata saman. Virkkaat reunaan kiinteitä silmukoita, virkkaat muutaman rivin ja napinläven kohdalla virkkaat läpeen tarvittavan pituuden verran ketjusilmukoita. Seuraavalla kierroksella virkkaat taas saman määrän kiinteinä. Sitten taas muutama rivi ja avot. 

Ompele huppu yläreunasta kiinni, sekä samoin pussin pohja. Siisti halutessasi reunat haluamallasi tavalla. Päättele langat, ompele napit, höyrytä pussukkasi ja näin beibelläsi on pussukka!


Jos eksyt neulomaan tämän ohjeen mukaan ja julkaiset pussukkasi, olisi kiva jos kertoisit mistä ohjeen sait 😊 ja ilolla näkisin pussin 💛

Mukavaa viikonloppua!

4 kommenttia:

 1. Moikka! Aivan ihana makuupussi ja onkin puikoilla juuri ystävän tulevalle vauvalle. Mutta: olisiko antaa mitään leveysmittoja tälle? Olen vasta neulonut jalkopään raidallisen osuuden, mutta näyttää niiiiin pieneltä. Olen kaukana vauva-ekspertistä, joten arviointini on aivan turhanpäiväistä :')

  VastaaPoista
 2. Heippa! pussi lähti meiltäkin tosiaan lahjaksi ystävän vauvalle joten sitä ei ole käsillä, mutta paljonko sinulla on pussin leveys? Paljonhan beibet ei tilaa itselleen kaipaa - viihtyvät tiukemmissakin olosuhteissa ;) ja taisinkin kirjoittaa alkuun että mulla on löysähkö käsiala että kireämmän käsialan omaava kannattaa lisätä silmukoita, kuvio on jaollinen kahdeksalla! :) ihanaa kun ohje kiinnostaa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pussin leveys alhaalta oli n. 21cm ja eräs toinen ystävä onneksi nopeasti suoritti mittaustoimenpiteitä ja totesi pussukan olevan todennäköisesti hyvän kokoinen 😁 Lisäysten jälkeen ja pussin saatua pituutta, näyttääkin siltä että kyllä sinne pieni bebe mahtuu! Hurraa! Vielä huppu jäljellä!

   Poista