Maaliskuun & huhtikuun neulotut

Olo on parhaillaan hieman hassu. Istun parhaillani koneella ja vietän viimeistä päivää hoitovapaata. Ihan vihoviimeistä vieläpä, ikinä. Tähän päättyy ajanjakso joka on mahdollistanut monia asioita - sellaisen arjen jossa vaikka perhe, kotityöt ja metatyöt työllistävät kyllä täysipäiväisesti on rytmin saanut kuitenkin määrittää itse. Eikä ole tarvinnut käyttää housuja. 

Ja onhan tämä mahdollistanut että varmasti muutama tunti on jäänyt enemmän harrasteaikaa mitä normaalisti - nyt tosin laskelmoin että varhaiskasvatus ja liukuva työaika antaisi enemmän siimaa esimerkiksi nopeille (lounasaika)korttelilenkeille mutta ehkä pitää nyt katsoa ensin miten työt lähtevät käyntiin. Toisaalta taas kun työt alkavat taas toimistolla, tulee istuttua 2 h vuorokaudessa julkisissa (käsityöaikaa!). Aika näyttää, ennustan kuitenkin ennemminkin bussineulomisen sijaan bussipäikkäreitä.

Nyt kuitenkin asiaan: katsaus maaliskuun JA huhtikuun neulottuihin. Otettiin big K kylään maaliskuun loppupuoliskolla josta kyllä selvisimme mutta tämä heitti kuitenkin pasmat sekaisin ja kaikennäköinen ylimääräinen jäi vähän sivuun. 

Maaliskuu kuitenkin oli oikein tuloksekas kuukausi. A:n Pilvenreunalla -neule valmistui vihdoin ja ihastuin hieman neuleblokin avanneisiin neuleleggareihin jotka neuloin F:lle. Lisäksi toiveneulontana suomisävyiset sinivalkoiset villasukat esikoiselle jolla on (penkki)urheilukärpänen puraissut kovin ja Maamme -laulu soi kovaa ja korkealta kun leikit sijoittuvat lätkä- ja säbäareenoille.


Valmiina olivat siis:

  • Raitalegginssit F:lle
  • Pilvenreunalla -villatakki A:lle
  • Villasukat E:lle
  • Perussukat raidoilla
  • Tulppaanilapaset

 
Legginssit, ohje Novita (2/2018), langat Drops Safran 
 

Pilvenreunalla -villatakki, ohje Muita ihania käsityökirja, langat Drops Paris

Raitasukat, langat todennäköisesti myhome -sukkalankaa ja Nordian Oonaa

Tulppaanilapaset, ohje @rakkaudellahenna, langat myhome ja Nordian Oona (todennäköisesti)

Kuvamateriaali puuttuu ikävä kyllä pojan villasukista! langat näissä kuitenkin ollut Dropsin Fabelia

Maaginen puntarin näyttämä numero maaliskuulta siis 695 g! lankoja en on ostellut lainkaan, tosin kaksi kirjaa tilasin uutena kaupasta korren runnellessa kehoani ja plärätessäni nettiä. Puolustelen itseäni toki, että näistähän kilahtaa rahaa kotimaiselle kirjakaupalle ja kirjailijoille mikä on tietysti vain hyvä asia. 

Huhtikuuta jos taas pitäisi mitata valmistuneiden määränä, olisi lopputulos melko säälittävä. Yksi neuletakki ja sukat. Aikaa meni kuitenkin normaalin elämän lisäksi myös siihen että suunnittelin neuletakin itselleni alusta asti (joten purkuihinkin meni aikaa, luonnollisesti).


Lanka ihanan pehmoista Dropsin Alpaca Silkiä. 


Olin ostanut langat jo viime vuonna, mielessä varmasti jokin valmis ohje jota en enää edes muista. Haaveilin samalla myös Urban Knitsin Syli -neuletakista mihin kuitenkaan ostamani lanka ei olisi pelkällään toiminut enkä halunnut lähteä lankakaupoille. Siirsin siis Sylin myöhempään ajankohtaan ja aloin neulomaan päästä. Lopputulos on oikein mieluinen ja ohje tallennettuna muistivihkoon joten voin hyödyntää sitä myöhemminkin! Lisäksi kevyenä aivopierutyöna yksinkertaiset joogasukat. 

 
Haaveilen, että toisin työarkeen mukaan joogan säännöllisemmin joka on mainio niskajumien purkaja ja stressinlievittäjä. Toimikoon sukat siihen boostina.

Huhtikuun neulottu määrä siis noin 350 g ja ostettuja taas pyöreä nolla (0)!

Tähän väliin laskin myös paljon vuoden alusta on käytetty lankaa pois ja se on ihan kiitettävä: 1 kilo ja 695 grammaa. Toki täysin nollallahan ostetut langat eivät ole vaikka tarkoitus oli olla ostamatta: 515 g. Nyt alamme tosin olla pisteessä jossa toki villasukkia saa varioitua kaikennäköistä mutta kaikki isommat projektit on jäissä ellei halua tehdä jotain todella kirjavaa :D harkitsen kyllä toista Laerke Baggerin jämälankapaitaa. Kirjavamapana kuin edellinen. 

Ihanaa alkanutta toukokuuta ja toivotaan että pian oikeasti lämpenee!

Kommentit

Suositut tekstit