Tammikuun neulotut

Mun vuosi on alkanut ennennäkemättömällä tarpeella järjestellä kaikkea. Se itseasiassa alkaa usein näin mutta hiipuu syksyyn mennessä ja kaikki leviää käsiin. New year, new me jne ja tammikuussa lupailen kaikkea lankalakoista uuteen freshimpään minään.

 Olen siivonnut kaappeja, ostanut KonMari -kirjan (Torista) ja Hygge -kirjan (Torista). Olen vienyt ikeakassillisen kierrätyskeskukselle ja yhden kestokassillisen päiväkodille leluja ja rooliasuja. Lisäksi olen myös sietänyt lukemattomat Marketplace -oharit ja päätynyt pitämään sen saakelin lampunvarjostimen vaan itselläni joka loppujen lopuksi oli hyvä päätös: tönöttää nyt meidän makkarin katossa ja sopii sinne edeltäjäänsä paremmin. 

Mutta koitetaan ainakin! Instagram on paikka minne on ollut tapana koostaa kaikkia tehtyjä käsitöitä - tai no ei ihan kaikkia kun osa varmasti jää kuvaamattakin kauniin, ja näyttävän kontentin puolesta. Exceliä en ole jaksanut käytetyistä langoista koskaan tehdä koska tietokoneelle raahautumiseni on laiskanpuoleista. Neulevihkoon on viimeksi vuonna 2018 kartoitettu paljon lankoja on kaapissa ja paljon niistä on käytetty pois. Ajattelin tehdä näin nytkin mutta.. no, en sittenkään. Joten sovitaan että vuosi alkaa sillä että lankaa ON ja sitä tulee KÄYTTÄÄ POIS. 

Ja vuoden 2022 tammikuun status? 

Sitä on neulottu pois noin 500 g

Sitä tosin on myös ostettu 150 g lisää, josta reilun 100 g löytää neulotuista ja kaappiin jäi pyörimään vain vajaa 50 g ronski arvio, kaappiin jäi n. 40 g

Mitä tuli tehtyä? 

  • Villasukat J:lle
  • Toinen Tsiisukset -lapanen loppuu
  • Jämälankasukat (ohje täällä)
  • Jämälankasukat aloitettu, yksi sukka valmiina
  • Raitalankasukat aloitettu, yksi sukka valmiina
  • Pilvenreunalla -villatakki F:lle.
  • Chunky beanie pipo 
Oikeasti aika mittava määrä valmista (tai vähintäänkin puolivalmista)! lisäksihän keskeneräisenä puikoilla komeilee toinen Pilvenreunalla -takki A:lle. 
 

Lumi Karmitsa - Tsiisukset (kirjasta Villit vanttuut ja vallattomat villasukat,  
langat Drops Fabel ja Nord
Raitasukat, langat Drops Fabel

Jämälankasukat (oma ohje)

Chunky beanie -pipo Naurava nappi -blogin ohjeella, lanka Novita Suomivilla
Jämälankasukka
Raitasukka, lanka Drops Fabel




Tämän kuukauden ehdoton helmi on Muita ihania -kirjan Pilvenreunalla -villatakki hieman muokattuna. Alkuperäisessä ohjeessa on huppu mutta varioin tämän pois jotta tämä mahtuu ulkovaatteiden alle mahdollisimman helposti. 

Alunperin tätä piti alkaa neulomaan A:lle mutta unohdan aina että keskimmäinen ei ole enää mikään ihan mini ja arvioin koon aivan väärin (olisihan tämän voinut lukea myös kirjan sivuilta mille ikähaarukalle isoin koko oli arvioitu). Onneksi näitä lapsosia on, joten tuli sopivalla kasvuvaralla hyvä takki F:lle!

A tosin oli hieman loukkaantunut kun teos kohdentuikin pikkusisarukseen joten nyt puikoilla on jälleen hieman kirjan ohjetta mukaillen toinen takki.

Lankana näissä on Drops Paris -puuvillalanka. 

Helmikuun missiona saada siis isompi takki valmiiksi, tehdä loput sukkapareista valmiiksi sekä aloittaa itselle neuletakki - kaapissa odottelee ihanat pehmoiset langat takkia varten. Nämähän ostettu näppärästi joulukuussa joten ei osunut tän vuoden ostoille joten tilastot pysyy kauniina ;)

Ihanaa alkanutta helmikuuta!



Kommentit

Suositut tekstit