Tammikuun 2022 jämälankasukat eli Herttaset + ohje

En tiedä teistä, mutta vuosi on kivaa aloittaa ns. puhtaalta pöydältä - joka tarkoittaa myös sitä että jämälankanöttösistä tulee tarve päästä eroon. 

Ikuisuusprojektina on myös virkattu peitto mihin nöttösiä uppoaa, mutta kerien loppuja on myös inspiroivaa käyttää sukkiin vähän go with the flow -meiningillä. Tällä kertaa muodostui vähän vahingossakin karkkimaisen värikäs sukka (kiitos alitajunnassa pyörineiden joululahja vihreiden kuulien ja sateenkaarisukkajämien). Aloitus lähti edellisten sukkien myötä sydämillä joten mielessä pyöri vain mallinimi Herttaset :-D

Otin kuvion ylös itselleni ja haluan jakaa sen myös teille! käytä tähän juuuri niitä lankoja mitä kotoa sattuu löytymään. Itselläni sukissa pitkälti Novita Nallen vahvuisia lankoja, mutta myös Dropsin Nordia. Mikäli päädyt käyttämään huomattavasti ohuempaa tai paksumpaa lankaa, on kuviot jaollisia kuudella joten suurenna tai tarvittaessa vähennä tämän mukaan silmukkamäärää. 

Herttaset (eli tammikuun '22 jämälankasukat)

Puikot: 3 mm tai käsialan/langan vahvuuden mukaan
Lanka: kätköjesi jämälangat
Koko: 37/38


 Luo 60 silmukkaa ja jaa ne puikoille 15 s - 15 s - 15 s - 15 s. Neulo resoria (2 o 2 n) 10 krs jonka jälkeen aloita kirjoneule kaavion 1 mukaisesti, aloittaen riviltä 1.  
 
 
Kaavion päätyttyä aloita kantapään teko 1. ja 4. puikolla. Itse neuloin jälleen vahvistetun kantapään (nurjalla neulo normaalisti nurjaa, oikealla puolella nostat neulomatta joka toisen silmukan). Kantapäätä neulotaan 28 krs jonka jälkeen aloitetaan kantalapun kavennukset. Kavennusjako 10 s -10 s - 10 s. Kun reunojen silmukat on kavennettu, jaa 1. ja 4. puikolle 5 s per puoli ja poimi kantalapun reunoilta 15 s. 
 
Jälleen oikaisin kantapään kanssa: jos neulot tätä ensimmäistä kertaa, klikkaa tästä Novitan ohjeeseen
 
Kantapään jälkeen jatka kirjoneuletta kaavion 2 mukaisesti (jälleen aloittaen riviltä 1):
 
 
Kaavion jälkeen valitse viimeinen haluamasi väri (tai kivan näköistä jälkeä tulee myös mikäli haluat jatkaa vaikkapa raidoilla!) kärkeä varten. Neulo tällä värillä 1 krs ja aloita kavennukset.


Neulo 1. puikolla 12 s jonka jälkeen neulo 2 oikein yhteen ja neulo viimeinen silmukka normaalisti oikein. 2. puikon alussa neulo 1 o, tee ylivetokavennus ja jatka puikko normaalisti oikein. 3. puikolla neulo taas 12 s oikein, neulo 2 oikein yhteen ja viimeinen silmukka normaalisti oikein. 4. puikolla neulo taas puolestaan 1 o, tee ylivetokavennus ja neulo puikko normaalisti loppuun. 

Toista kavennuksia joka toisella kerroksella kunnes jäljellä on 40 s (10 s -10 s - 10 s - 10 s). Kavenna tämän jälkeen jokaisella kierroksella. 
 
Päättele kun työssä on jäljellä 8 s. 

Ja kas näin, sinulla on sukka, muista tehdä tälle myös pari - räsymattomaisesti eri väreillä tai samoilla. Voit myös vaihdella kaaviossa kuvioiden paikkoja per sukka! vaihtoehtoja on monia. 

Muistathan tägätä Instagramissa @minnahukassa mikäli päädyt neulomaan Herttasia, olisi ihana nähdä mitä olette saaneet aikaan :)


Onnellisia neulomishetkiä ja ihanaa uutta alkanutta vuotta!

 

Kommentit

Suositut tekstit