perjantai 1. joulukuuta 2017

#tissiviikko2017

Koska tissiviikko. Boobsit, tissit, daisarit. Ne aiheuttavat kohun somessa sen takia että toisilla tuppaa olemaan enemmän rasvakudosta kuin toisilla - ja ne näkyvät. Ne aiheuttaa kohun jopa silloin kun imetät julkisella paikalla! ihan käsittämätöntä. 


Mä olen aina ollut tosi vaivaantunut omien tissieni kanssa, koska ne tuntuvat määrittelevän mua halusin tai en, esillä tai ei. Varsinkin nuorempana ne tuntuivat herättävän huomion helposti - pieni nainen, isot tissit. 

Kenenkään ei pitäisi ikinä kokea häirintää rintojensa (tai minkään muunkaan ruumiinosan) takia. Muhun on käyty käsiksi tisseihin kysymättä, niitä on kommentoitu ja niistä on huudeltu, enemmän kuin kerran, ja mikään ei ole ahdistavampaa. Se on nöyryyttävää! Kaikki verbaalisesta häirinnästä fyysiseen. Meillä kaikilla on koskemattomuutemme. 


Sittemmin vaivaantuneisuus muuttui ahdistukseksi vauvan myötä, niillä pitäisi ruokkia tuo huutava pieni ihminen. Monen kuukauden paisumisen ja säryn jälkeen ne repeytyy haavoille, maito nousee, sattuu ja nehän muistuttaa enemmän jumalauta vesimeloneita kun tissejä! Kättäriltä jäi ensimmäisen kohdalla käteen tunne, saisin hävetä kun kieltäydyin tunkemasta veristä tissiä itku kurkussa vauvan suuhun vaan turvaudun lisämaitoon. 

Ja nyt se tunnustus: myönnän - jätin molempien lasten imetyksen alkutaipaleella jo pois koska en ollut sinut tissieni kanssa. Esikoisen kohdalla imetys loppui muistakin syistä, kuopuksen kohdalla puhtaasti siitä syystä että imetys ei ollut minulle ok. 

Ja se toisinaan hävettää. Mutta olisinko ollut valmis vähintään kuuden kuukauden taipaleelle, itku kurkussa kaivaen ryntäät esiin jotta toinen saa syötyä. Pakon edessä varmasti, mutta onneksi vaihtoehto löytyi lastenruokahyllyltä. Väitän kuitenkin että vauvavuodelta olisi voinut jäädä aika mustat muistot jos olisin imetystä jatkanut. Ja luultavasti enemmän inhoa omia tissejä kohtaan. 

Kaikkien muiden tissit ja imetys on enemmän kun ok, keep going girls! 
itse rakentelen vielä vähän suhdetta tissieni kanssa. Plussan puolella ollaan, nykyään ne on jo ihan ok.

Lopuksi tähän vielä instagramin tissiviikko2017-tililtä bongattu huikeen hyvä sarjakuva! 💛 sarjakuvan on tehnyt Anni K. (kindly_anni)ihanaa viikonloppua ! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti