perjantai 21. huhtikuuta 2017

hedelmäsalaatin äärellä vanhemmuus mietityttää

Pieni hyvänmielenpostaus: meidän hedelmät meidän lempparimuodossa: 


Salaattina, kiitos! näin ne saa uppoamaan kaikille soseuttamattoman ruoan ystäville. Myös sille isommalle miehelle kenellä on vihreiden asioiden syömisestä pupujen kanssa sopimus. 

Meillä syödään kohtuullisen usein hedemäsalaattia. Minulla on huonona tapana vähän yliarvioida hedelmien menekki ja näin (varsinkin banaanien viimeisinä käyttöpäivinä) tulee syötyä kaikki pois ilman hävikkiä. Nykyään tosin hedelmiä syö soseutettuna muotona myös kirppunen, jes! Ja muuten: soseet jääpalamuotteihin ja pakastimeen. Miksi kukaan ei kertonut tätä Eliaksen aikana!? Kuutioita sitten sulattelee tarvittavan määrän kerralla ja tarvittaessa soseita voi irrottella muoteista kompaktimpaan tilaan pakastimessa. Avot! 

Nyt tuntuu että varsinkin viime viikon aikana mediassa ja muuallakin on pyöritelty vanhemmuutta ja vanhempia. 

Itse on potenut paskamutsi-fiiliksiään enemmän ja vähemmän 3,5 vuoden ajan. On korviketta, purkkiruokaa ja kalapuikkoja. Ihan liikaa leluja ja aivan varmasti meillä katsotaan lastenohjelmia suosituksia enemmän. 

Väsyneenä huudattaa kaikkia, usein tuntuu että äitiä eniten ja typeristä asioista. 

Yhtenä aamuna pari vuotta sitten kannoin esikoiseni bussipysäkille ilman kenkiä. Myöhästyttiin, koska äiti unohtelee asioita kiireessä joka on useimmiten itseaiheutettua. Kenkiä ei unohdettu enää, paljon muuta kyllä. 


Me tehdään ihan varmasti kaikki toisinaan vääriä ratkaisuja vanhemmuudessa, uupuneena tulee ylilyöntejä. 

Ei puhuta pahaa toisistamme ja tuetaan toisiamme vanhempina. Mulle on rikkautta tiiviisti jutteleva äitiryhmä ja kuunteleva, ihana puoliso. Eiköhän näistä ihmistaimista tule yhteiskuntakelpoisia yksilöitä ❤️ 

Tässä maassa tuntuu, että mielensä voi pahoittaa ihan kaikesta. Siitäkin miten toiset pukeutuu. Valitetaan kun tissit vilkkuu, valitetaan kun muodot ja makkarat on piilossa. Voi terve. 

Tiedättekö, mä vedän huomenna hemulimekon päälle ja painelen lapsimessuille. Oon jo vähän odotellut! 

2 kommenttia:

  1. Ihana kirjoitus, ihan kuin oisin itse kirjoittanut sen :D Meilläkiin katsotaan lastenohjelmia, syödään valmisruokaa ja kiutellaan (äiti ehkä eniten :D) Mutta kyllä se tuntuu hyvältä, kun näkee että kaikesta hullunmyllystä huolimatta meillä on ihana perhe, jotka nauttii toistensa seurasta (useinmiten :D)

    VastaaPoista