maanantai 5. kesäkuuta 2017

kukkamekkoja ja ananaspaitoja

Tiedättekö, minun saumurini toimii! ja se näkyy: nyt mä tiedän kun kaikki aina sanoo "mä nopeasti tosta ompelin...". Mä kun oon miettinyt mitä yli-ihmisiä ne on, mutta kun niillähän taitaa olla saumurit 😅 

Mutta ei se ihan itsestäänselvyys ollut että saumuri tuli taloon. Kyseessä oli äidin vanha kapistus, seissyt yli 15 vuotta kotikodin varastossa lähes käyttämättömänä. Eikä mikään turha peli, Huskylock 90. Aikani sitä kotona pyörittelin, kyselin facebook-ryhmässä ja tuskailin kun en saanut millään tikkiä aikaiseksi. Syy selvisi pienehkön tutkailun päätteeksi: pistolevyn toinen neula oli poikki. 

Huolto oli onneksi nopea ja tämän jälkeen homma toimi kuin rasvattu. Tai, no melkein. Siinä oli hieman hankaluuksia kuusiokoloavaimen katkenneen pään ja neulanvaihdon kanssa. Kävi melko lähellä etten itkuun purskahtanut ja heittänyt konetta parvekkeelta. Rupesin myös ymmärtämään miksi saumureista naureskellaan että niiden kanssa toimiminen on välillä hieman arpapeliä. 


Ihan ensin hain tuntumaa uuteen perheenjäseneen (ja äitipisteitä) ompelemalla pojalle star wars-bokserit. Ja ai että mun minimies oli iloinen! Haki jo seuraavan kankaan seuraaviin boksereihin (ne odottelevat postista vielä kuminauhaa). 

Seuraavalla kerralla homma ei mennytkään niin putkeen. Silppusin ja tuhoilin kankaita kunnes totesin että parempi antaa puuhille tauko ja laitoin koneet kaappiin.


Viime viikonloppuna sain yhden (!) rauhallisen hetken ja pelastin Selia shopin tähkästä ja niittykukista sen mitä pelastettavissa oli. Tuli Ainolle mekko ja itselleni toppi. 


Mekko onnistui hyvin, ja sopii kantajalleen hyvin. Ihana tyty ihanassa mekossaan. 

Paita taas oli oma tarinansa. Sain ystävältä Jujunan paitakaavat ja päätin yrittää ihan perustoppia. Tuli otettua turhan tiukka koko ja valkoinenhan kun ei tunnetusti pue pömppistä. Muutenkin meni homma vähän läskiksi mutta tuli edes nätti yöpaita. Ja niitähän tarvitsee aina! Ja tiedän ensi kerralla valita krhm isomman koon. 

Elias taas sai vihdoin paidan Lapsimessuilta ostamastani Käpysen ananaskankaasta. Tässäkin, piti tulla t-paita mutta kun kiireessä leikkelin hihat väärin niin tuli hihaton. 


Mutta söpö sellainen! enää puuttuu vaan helteet. 

Entä naulakossa roikkuvat nalleshortsit? Hassu juttu: tein kaavoilla 74/80 ja nuo menee minun 110 kokoa käyttävälle hoikkeliinille just ja just. Hahah, ja kyllä tarkastin kahteen kertaan vielä teinkö oikein. Että tuppaavat olemaan suuret koot Suuri Käsityö-lehdessä 😉

Mutta nyt olisi kesäksi vaatekaavoja jo hieman testattuna. Enää puuttuu vain kesä. 


Ja tämä minineiti täytti juuri puoli vuotta. Apua, mihin aika oikein rientää! ehdinkin jo Instagramiin hieman kuulumisia sepustamaan. Klikkaapas sinne jos et ole jo nähnyt ❤️
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti